Projekt i ständig utveckling

Det är över 50 år sedan jag började jobba med projekt på Saab i Linköping. Det har varit spännande år med tusentals projekt inom alla branscher. De flesta bra, en del succéer, men också en del mindre lyckade. Jag har med tiden kunnat bygga upp en skaplig bank av erfarenheter som format mina värderingar och attityder.

1965 blev jag nordens förste projektkonsult och startade 1967 konsultföretaget Wenell Management AB. 1967 tog jag initiativet till bildandet av föreningen Svenskt Projektforum och medverkade 1994 vid starten av Svenska ProjektAkademien där jag var sekreterare under akademiens första 15 år. Under flera år har jag varit knuten till Linköpings universitet som expert i projektledning.

Med ålderns rätt har jag trappat ned på den mest intensiva konsultverksamheten och ägnar mig numera mest åt rådgivning och coachning. Och så förstås att skriva och dela med mig av mina erfarenheter.

Min förra bok ”Wenell om projekt” fick utmärkelsen ”En framtida klassiker ” av Centrum för personal & utveckling. Jag vill karaktärisera den boken som en idébok eller en tankebok. Några ser den som en funderingsbok och det är kanske det den är.

Nu har jag skrivit vad jag vill kalla för en inspirationsbok. Sedan 1995 har Svenska ProjektAkademien varje år tilldelat utmärkelsen Årets Projektledare till speciellt framgångsrika projektledare. Jag har samlat alla de intervjuer som gjorts med projektledarna i boken ”Projektledarskap”. Tillsammans med mina egna erfarenheter har jag försökt skapa en spännande och inspirerande bok. Vi behöver alla förebilder, så också när vi leder projekt. I Projektledarskap finns förebilderna.

Vill du veta mer om vem jag är och vad jag gör så läs den intervju med mig som gjordes i tidningen Projektvärlden.


Projektvärldens intervju med Torbjörn Wenell

Artikel i Projektvärlden Nr 4, 2014

 

Torbjörn Wenell